Stefanie van der Gragt lijkt klaar voor haar rentree bij de Oranjevrouwen. De verdediger van FC Barcelona trainde vrijdag voluit met de speelsters die donderdagavond op de bank zaten in het WK-duel met Canada (2-1-winst).

De 26-jarige Van der Gragt liep vorige week in het eerste groepsduel op het WK met Nieuw-Zeeland (1-0-zege) een knieblessure op. Daardoor moest ze de tweede groepswedstrijd van Nederland tegen Kameroen (3-1-zege) aan zich voorbij laten gaan.

Van der Gragt hervatte dinsdag de training, maar deed toen nog niet aan alle oefeningen mee. Ze zat donderdagavond wel op de bank tegen Canada, al werd ze niet ingebracht door bondscoach Sarina Wiegman. Anouk Dekker verving Van der Gragt tegen Kameroen en Canada.

De speelsters die donderdag aan de aftrap stonden voor de wedstrijd tegen Canada, hoefden vrijdag geen training af te werken. Ze bleven achter in het hotel, waar ze in de gym wat hersteloefeningen deden.

De Oranjevrouwen vliegen in de loop van de dag van Reims naar Rennes, waar dinsdag het duel met Japan in de achtste finales van het WK op het programma staat. Die wedstrijd in het Roazhon Park begint om 21.00 uur.