Stefanie van der Gragt verschijnt donderdag niet aan de aftrap bij de Oranjevrouwen in de laatste groepswedstrijd tegen Canada. De verdediger neemt in Reims wel plaats op de bank.

"Iedereen weet dat we al door zijn. Het was een moeilijke keus, maar ik ga donderdag niet starten", zegt Van der Gragt tegen de NOS.

De 26-jarige Van der Gragt hervatte dinsdag de groepstraining, waarvan ze het grootste deel meedeed. Ze voelt zich inmiddels fit genoeg om tegen Canada in te kunnen vallen.

"Als het goed is, zit ik wel op de bank", laat de speelster van FC Barcelona weten. "Ik voel me goed en met mij gaat het ook goed. Daar ben ik blij om."

Van der Gragt hield vorige week knieklachten over aan de eerste groepswedstrijd op het WK tegen Nieuw-Zeeland (1-0). Ze trainde daarna enkele dagen apart van de groep en moest zaterdag het gewonnen duel met Kameroen (3-1) overslaan.

De Oranjevrouwen tijdens de training Reims. (Foto: VI Images)

'De bondscoach bepaalt of ik inval'

Van der Gragt weet nog niet of ze donderdag gaat invallen om ritme op te doen. "Dat is aan de bondscoach. We hebben daarover gesproken. Ik ga sowieso niet starten. Wat ze in wedstrijd doet, is aan haar."

De Oranjevrouwen zijn met zes punten al zeker van een plek in de achtste finales. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman maakt donderdag in het laatste groepsduel met het eveneens al geplaatste Canada uit wie als groepswinnaar de knock-outfase in gaat.

De wedstrijd tussen Nederland en Canada, dat net als Oranje de eerste twee groepswedstrijden winnend afsloot, begint donderdag om 18.00 uur in Reims.