Stefanie van der Gragt heeft vrijdag, een dag voor de tweede wedstrijd van de Oranjevrouwen op het WK tegen Kameroen, apart van de groep getraind.

De verdediger van FC Barcelona stapte wel met de 22 andere speelsters het veld van het Stade Municipal in Saint-Amand-les-Eaux op, maar ging al snel met de fysiotherapeute aan de slag.

Van der Gragt heeft knieklachten overgehouden aan de eerste wedstrijd op het WK, afgelopen dinsdag in Le Havre tegen Nieuw-Zeeland (1-0-winst).

Tijdens dat duel werd Van der Gragt al even behandeld aan haar knie, maar ze maakte de negentig minuten wel vol.

Van der Gragt sloeg donderdag training over

Van der Gragt sloeg donderdag de besloten training over. Ze trainde toen binnen voor zichzelf. Gezien het feit dat ze vrijdag ook apart trainde, lijkt de kans klein dat ze zaterdag kan spelen tegen Kameroen.

Met Anouk Dekker, terug na een schorsing, en Merel van Dongen heeft bondscoach Sarina Wiegman twee opties om Van der Gragt centraal achterin te vervangen.

Nederland-Kameroen begint zaterdag om 15.00 uur in het Stade du Hainaut in Valenciennes, dat plaats biedt aan bijna 25.000 toeschouwers. De KNVB heeft ruim 13.000 kaarten verkocht.

Oranje heeft al aan een punt voldoende om nagenoeg zeker te zijn van de knock-outfase, terwijl Kameroen na de 0-1-nederlaag van maandag tegen Canada een goed resultaat nodig heeft om kans te blijven houden op de volgende ronde.