Jackie Groenen baalt nog altijd van haar wissel dinsdag in de eerste wedstrijd op het WK van de Oranjevrouwen tegen Nieuw-Zeeland. De middenvelder wil echter niet als een klager worden gezien.

"Ik hou er niet van om gewisseld te worden", zegt Groenen, die 's avonds het hele duel nog eens terugkeek en tot de conclusie kwam dat ze helemaal niet zo slecht had gespeeld.

"Al zal denk ik niemand na zestig minuten zeggen: kom maar met die wissel, ik ga er wel uit. Ik snapte ook heus wel dat er iets moest gebeuren. Ik had er alleen moeite mee dat ik het was die eruit moest."

Groenen werd vervangen door Jill Roord en uitgerekend die middenvelder zorgde diep in de blessuretijd van de tweede helft voor de bevrijdende 1-0 en daarmee de zwaarbevochten zege.

"Ik vond eigenlijk dat ik best oké speelde. Daarom heb ik de wedstrijd later helemaal teruggekeken, omdat ik dacht: misschien ben ik wel iets te lief voor mezelf. Ik ben ook de laatste die zegt dat ik geen fouten maakte."

"Ik had zowel voor als na rust twee keer onnodig balverlies, één keer te veel vind ik zelf. Maar er zijn niet veel spelers die iedere bal goed aanleveren, toch? Er was vaak heel veel ruimte om mij aan te spelen. Vaak kwam de bal dan net niet of te laat."

'Ik heb geen acht geslaagde steekballen gegeven'

Daniëlle van de Donk en Sherida Spitse, de andere middenvelders, mochten wel blijven staan van bondscoach Sarina Wiegman. En dat zat Groenen niet lekker.

"Ik heb geen acht geslaagde steekballen gegeven, maar al met al was ik niet totaal ontevreden over mijn wedstrijd."

"Sarina is een dag later naar me toe gekomen om uitleg te geven. Er moest iets gebeuren, want we wilden winnen en er moest dus gescoord worden. Ze had bepaalde redenen waarom ze anderen liet staan. Dat moet ik accepteren."

Nederland neemt het zaterdag in de tweede groepswedstrijd op tegen Kameroen, dat de eerste wedstrijd verloor van Canada (0-1) en heeft dan waarschijnlijk al aan een punt voldoende om zeker te zijn van de knock-outfase.

Oranje trainde donderdag zonder Stefanie van der Gragt. De verdediger hield aan het duel met Nieuw-Zeeland knieklachten over en is een twijfelgeval voor de confrontatie tegen Kameroen.