De Oranjevrouwen hebben woensdag zonder basisspelers voor het eerst getraind in Valenciennes, waar zaterdag Kameroen de tweede tegenstander is op het WK.

Behalve de negen spelers die dinsdag in Stade Océane in Le Havre negentig minuten op de bank zaten tegen Nieuw-Zeeland (1-0-winst), stonden ook invallers Jill Roord, Lineth Beerensteyn en Merel van Dongen op het veld van Stade Municipal Saint Amand les Eaux.

Roord maakte tegen Nieuw-Zeeland vlak voor tijd de winnende goal en daarbij waren ook Van Dongen en Beerensteyn betrokken.

De basisspelers van het duel met Nieuw-Zeeland trainden binnen. Veel Nederlandse fans zullen afreizen naar Valenciennes.

Oranje speelt zaterdag om 15.00 uur tegen Kameroen in Stade du Hainaut Valenciennes, dat een capaciteit heeft van 25.000. Naar verwachting zullen er weer veel Nederlandse fans aanwezig zijn, nadat er bij het duel met Nieuw-Zeeland ongeveer zesduizend Oranje-supporters waren.

Kameroen begon het WK maandag met een 1-0-nederlaag tegen Canada, dat donderdag 20 juni in Reims de laatste tegenstander is van Oranje in groep E.

Beerensteyn had verwacht dat ze eerder in zou mogen vallen
171
Beerensteyn had verwacht dat ze eerder in zou mogen vallen