Frankrijk heeft de openingswedstrijd van het WK vrouwen vrijdagavond overtuigend gewonnen. Het gastland was in Parijs met 4-0 te sterk voor Zuid-Korea.

Eugénie Le Sommer opende al vroeg de score. Nog voor rust breidde Wendie Renard de voorsprong met twee treffers uit naar 3-0 en in de slotfase bepaalde Amandine Henry de eindstand.

Frankrijk en Zuid-Korea zijn in groep A ingedeeld bij Noorwegen en Nigeria. Die twee landen staan zaterdag om 21.00 uur in Reims tegenover elkaar.

De Franse vrouwen doen voor de vierde keer mee aan een WK. In 2011 zetten 'Les Bleues' met de vierde plaats hun beste prestatie neer op een mondiaal eindtoernooi en vier jaar geleden strandden ze in de kwartfinales.

Zuid-Korea komt voor de derde keer in actie op een WK. De Aziatische ploeg haalde vier jaar geleden de achtste finales in Canada.

Wendie Renard kopt de 3-0 binnen voor Frankrijk. (Foto: Pro Shots)

Doelpunt Frankrijk afgekeurd door VAR

In het uitverkochte Parc des Princes zocht Frankrijk vanaf het eerste fluitsignaal de aanval en dat leverde in de negende minuut de openingstreffer op van Le Sommer. De aanvaller werkte een voorzet van Henry simpel binnen.

Griedge Mbock Bathy leek de voorsprong na een klein half uur te verdubbelen. De verdediger schoot fraai raak uit een hoekschop, maar die treffer werd na tussenkomst van de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Acht minuten later zorgde Renard wel voor de 2-0 door raak te koppen uit een corner van Gaetane Thiney. De verdediger van Olympique Lyon was op slag van rust opnieuw trefzeker met een kopbal uit een hoekschop van Amel Majri.

De tweede helft leverde een stuk minder spektakel op. Lee Min-a verprutste de enige kans voor Zuid-Korea en Henry voerde de score vijf minuten voor tijd nog verder op. De aanvaller dribbelde vanaf de linkerflank naar binnen en krulde de bal met rechts in de verre hoek.