Roger Reijners baalde in de nacht van dinsdag op woensdag stevig van de uitschakeling van de voetbalsters in de achtste finales van het WK, maar de bondscoach vond ook dat zijn ploeg Canada met opgeheven hoofd mag verlaten

Bekijk hier de samenvatting van Nederland-Japan

"De teleurstelling is nu groot, want we waren hier met bepaalde doelen naar toe gekomen", doelde Reijners na het met 2-1 verloren duel met Japan bij de NOS op het nog niet veiligstellen van olympische kwalificatie.

"Maar ik ben ook absoluut trots op de ploeg, op wat we hebben gepresteerd tijdens dit toernooi. Dit was ons eerste WK, we zijn een ronde verder gekomen en hebben dit nog kunnen brengen tegen de wereldkampioen."

Oranje kwam in Vancouver al in de tiende minuut op achterstand via Saori Ariyoshi en de ploeg was te slordig en maakte voor het doel te vaak de verkeerde keuzes om aanspraak te maken op een plek in de kwartfinales.

"Over negentig minuten was Japan de terechte winnaar", gaf Reijners toe. "In vond dat we in de eindfase nauwkeuriger hadden kunnen zijn, daar hadden we meer mee kunnen doen."

De bondscoach zag dat zijn ploeg in de tweede helft wat sterker voor de dag kwam. "In de eerste helft waren we slordig in de omschakeling, leverden we de bal binnen één of twee passes weer in. In de tweede helft zag je dat ploeg wel wilde, maar het was te weinig voor vandaag."

Video: Reactie Reijners