De Oranjevrouwen gelden voor het duel met Japan in de achtste finales van het WK als underdog, maar Vivianne Miedema is niet bang voor de wereldkampioen.

Nederland treft de Japanners in de nacht van dinsdag op woensdag om 4.00 uur in Vancouver. Japan won tot nu toe al z’n duels op het WK. Miedema dicht Oranje desondanks goede kansen toe om door te gaan naar de kwartfinales.

"Ik ken wel wat speelsters van Japan, van hen begrijp ik dat het nog niet zo loopt als ze willen. Niet alleen in de wedstrijden, maar ook tijdens de trainingen. Ze wachten een beetje op een echt goede partij. Nu maar hopen dat ze die niet net tegen ons spelen", zegt de spits van Oranje tegen Voetbal International.

Miedema, die dit WK nog niet scoorde, erkent dat ook Nederland nog niet haar beste spel heeft laten zien in Canada. "We kunnen veel beter. Als we tegen Japan net zoveel ruimte weggeven als tegen China, hebben we echt een probleem."

"Maar tegen Canada kwamen we al wat meer aan voetballen toe. Dat geeft in elk geval hoop. Ik heb nog niet echt veel kansen gehad. Maar als ik tegen Japan die bal voor mijn voeten krijg, schiet ik hem desnoods door het net heen."

De achtste finales van het WK vrouwen beginnen zaterdag met het duel tussen Duitsland en Zweden.