Alles over het WK voetbal voor vrouwen

Alles over het WK voetbal voor vrouwen SlideshowInfographicVideo

Op deze dossierpagina vind je alles over het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk: het nieuws over Oranje, het speelschema, de favorieten, de WK-historie, de tv-rechten, het prijzengeld en meer.

Het laatste WK-nieuws

WK vrouwenvoetbal heeft korte historie

Het eerste WK voor vrouwen werd pas in 1991 gehouden. Het toernooi in China, dat bestond uit twaalf landen en werd gewonnen door de Verenigde Staten, kwam drie jaar na een succesvolle proef met een invitatietoernooi. Nederland was op dat 'testtoernooi' een van de aanwezige landen.
In 1999, toen het toernooi in de Verenigde Staten werd gehouden, werd het aantal landen opgevoerd naar zestien. Bovendien werd vanaf dat moment louter een beroep gedaan op vrouwelijke arbiters en officials.
Pas vier jaar geleden, bij het WK in Canada, werd het aantal deelnemers verder uitgebreid. Toen mochten voor het eerst 24 landen meedoen, waaronder Nederland dat toen het officiële debuut maakte. Bij het toernooi in Frankrijk wordt voor het eerst gebruik gemaakt van de VAR.
Tip de redactie
Let op: Je browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie over browser ondersteuning