Bastian Schweinsteiger vreest in de aanloop naar de halve finale tegen Brazilië van dinsdagavond niet zozeer een speler van de 'Seleçao'.

"Ze hebben met bondscoach Luiz Felipe Scolari en technisch directeur Carlos Alberto Parreira twee zeer ervaren trainers in de staf", stelt Schweinsteiger in Bild.

"Beiden zijn ze al eens wereldkampioen geworden. Ik ben van mening dat alleen een team met een intelligente bondscoach kans maakt op de titel. Verder heeft Brazilië natuurlijk het thuisvoordeel. Toch zullen de trainers onze grootste tegenstanders zijn."

De middenvelder van Bayern München denkt dat de Brazilianen het verlies van de geblesseerde Neymar kunnen opvangen.

"Natuurlijk missen ze Neymar, maar vaak komen er ook krachten vrij als zo'n belangrijke speler wegvalt. Wij weten zeker dat Brazilië heel sterk voor de dag zal komen."

Schweinsteiger had in de aanloop naar het toernooi last van zijn knie. Mede daarom is hij niet verzekerd van een basisplaats.

"Ik ben helemaal fit nu, ik kan meer dan negentig minuten alles geven. Tot nu toe is alles optimaal gelopen. Of ik het een probleem vind om op de bank te zitten? Nee, het gaat erom dat Duitsland wereldkampioen wordt."