De halve finale op het WK tussen Nederland en Argentinië van woensdagavond wordt ook een strijd tussen de aanvallers Gonzalo Higuain en Robin van Persie.

De Argentijn maakte zaterdag de enige treffer in de kwartfinale tegen België. Dat was één van zijn elf doelpogingen in het hele toernooi.

Van die elf pogingen kreeg hij er maar vier tussen de palen, dat is dus minder dan één per wedstrijd.

Van Persie kwam tot vijftien pogingen, waarvan liefst tien op doel. De Rotterdammer speelde ook nog eens één wedstrijd minder dan Higuain omdat hij geschorst was in het pouleduel met Chili.

In zijn passing is Higuain iets preciezer dan Van Persie. De spits van Napoli zag 76 procent van zijn passes op de plaats van bestemming komen, Van Persie scoort een percentage van 69.

De aanvaller van Manchester United is weer beter in de persoonlijke duels. Van Persie verloor 32 van z’n 68 duels, een fraaie score in vergelijking met de balans (37 van de 60 duels verloren) van Higuain.

De belangrijkste statistiek spreekt ook in het voordeel van de Nederlander: Van Persie maakte dit toernooi drie treffers, twee meer dan Higuain.