België begint zaterdag met veel vertrouwen aan de kwartfinale tegen Argentinië. Het team van bondscoach Marc Wilmots is er na het sterke optreden tegen de Verenigde Staten van overtuigd dat ook de Zuid-Amerikanen te verslaan zijn.
 

België kent geen angst voor Lionel Messi. ''Hij is een uitstekende speler. Maar als je me vraagt of ik liever een sterk collectief heb of een team dat voor een groot deel afhankelijk is van een sterspeler zoals Lionel Messi of Neymar, dan kies ik voor het collectief'', aldus Wilmots.

''We gaan tot waar we geraken, liefst zo ver mogelijk. Waarom zou je tevreden zijn met een kwartfinale. Ik vier geen ereplaatsen'', vertelt de coach donderdag tijdens een persconferentie.

Wilmots legt de druk bij de Argentijnen. ''De kansen tegen Argentinië zijn opnieuw fifty-fifty. Het is een mooie, maar zware tegenstander. Er ligt geen druk op mijn team.''

Zaterdag neemt België het op tegen Argentinië. De wedstrijd in Brasilia gaat om 18.00 uur van start.

Dembélé

Thomas Vermaelen in die kwartfinale in ieder geval weer inzetbaar De verdediger is voldoende hersteld van een hamstringblessure. Dat bleek donderdag.

Moussa Dembélé heeft een dijbeenblessure. De oud-voetballer van AZ deed alleen in de openingswedstrijd tegen Algerije mee. Daarna raakte hij zijn basisplaats kwijt. Of hij op tijd fit is voor zaterdag, moet nog blijken.

Vincent Kompany had in aanloop naar het duel met de Verenigde Staten (2-1) last van zijn lies, maar de verdediger is nu klachtenvrij.