Esteban heeft het gevoel dat zijn vaderland Costa Rica zaterdag de kwartfinale tegen Nederland op het WK voetbal gaat winnen. Dat zegt de doelman van AZ dinsdag op de website van zijn club.

"Ik ken de spelers en weet wat ze kunnen. Natuurlijk voetballen we tegen één van de beste landen van de wereld. Maar we spelen niet tegen een machine", vertelt Esteban.

De Costa Ricaan, die in de voorselectie van zijn land zat maar niet mee mocht naar het WK, relativeert zijn voorspelling wel enigszins. "Ik kan niet zeggen dat wij gaan verliezen want dan maken ze me thuis af, haha. Maar serieus, ik denk dat het 2-0 of 2-1 wordt. Voor Costa Rica.''

Het WK doet zijn geboorteland goed merkt Esteban. "Door deze prestaties vergeten de mensen voor even de zorgen die ze hebben. Ik heb ze zien lachen toen ik er op vakantie was. Het voetbal neemt de stress weg en maakt ons een eenheid.''

De eerste doelman van AZ noemt Joel Campbell de beste speler in het elftal van bondscoach Jorge Luis Pinto. "Hij is een goede vriend van me. Ik ben trots op hem. Wat hij nu laat zien, is nog maar de helft van wat hij over vijf jaar kan."

Luis Pinto gaat voor nieuwe stunt tegen Oranje beide beiden