België plaatste zich zondag door een 1-0 overwinning op Rusland voor de achtste finales van het WK. Invaller Divock Origi kroonde zich drie minuten voor tijd tot matchwinner en was dolblij na afloop.

''Een doelpunt maken in dit stadion is heel speciaal'', reageerde Origi kort na afloop euforisch.

''Ik besef het nog niet goed, maar dit zal ik nooit vergeten. We gaan van deze wedstrijd als groep ook sterker worden.''

België staat nu met zes punten bovenaan in groep H, gevolgd door Zuid-Korea, Rusland en Algerije. Van dat laatste land wonnen de Rode Duivels ook maar nipt met 2-1.

Tevreden

Bondscoach Marc Wilmots wil echter weinig weten van de kritiek op het spel van de Belgen. "Ik ben zeer tevreden met dit resultaat tegen een sterke tegenstander'', zei hij na afloop tegen Sporza.

"Het was geen beste wedstrijd, maar zo slecht hebben we ook weer niet gespeeld.''

Rusland had een groot deel van de wedstrijd het initiatief, maar België was in de slotfase de gevaarlijkste ploeg. Volgens Wilmots komt dat door het conditionele verschil.

"De Russen hadden in het laatste kwartier geen krachten meer. Door de wissel hebben we met frisse mensen het verschil kunnen maken. Op fysiek vlak staan we er."

België bereikt achtste finales na late goal Origi