Het ziet ernaar uit dat de Chileense bondscoach Jorge Sampaoli maandag enkele spelers zal sparen tegen het Nederlands elftal.

''We moeten prioriteiten stellen. Sommige spelers zal ik misschien aan de kant houden omdat ze al een gele kaart achter hun naam hebben staan'', zei Sampaoli op zijn persmoment een dag voor de wedstrijd. 

Arturo Vidal, Charles Aranguiz en Eugenio Mena missen de achtste finale indien ze opnieuw geel krijgen tegen Nederland.

Of Sampaoli ze alledrie aan de kant houdt tegen Oranje is niet zeker, maar vedette Vidal lijkt in elk geval niet te spelen.

De middenvelder van Juventus trainde de dag voor de wedstrijd in São Paulo apart van de groep en was bovendien pas net voor het WK hersteld van een knieblessure. 'Ik voel me goed, maar de coach beslist'', zei Vidal zelf. Ook Aranquiz kampte de afgelopen dagen met wat klachten.

Sampaoli benadrukte wel dat Chili, dat net als Oranje al twee keer won in groep B, vol voor de groepswinst gaat. ''We gaan het duel in als een finale en zullen heel slim moeten zijn om Nederland te overtreffen. Die ploeg kan veel verschillende speelstijlen hanteren en ik vond ze fantastisch tegen Spanje. Ik verwacht dat de slimste ploeg zal winnen.''

Kuijt, Wijnaldum en Lens stevenen af op basisplaats bij Oranje | Van Gaal ergert zich aan FIFA I Martins Indi: 'Ik maak stapjes vooruit'