Lang was hij onzichtbaar, maar dat kon Lionel Messi weinig meer schelen nadat hij het duel tussen Argentinië en Iran (1-0) in de blessuretijd beslist had door de bal in lange hoek te krullen.

Hierdoor plaatsten de Argentijnen zich al na twee duels voor de achtste finales. "Dat was ook wat ik wilde doen zodra ik de bal kreeg: Argentinië naar de volgende ronde schieten", zei Messi na de wedstrijd in Belo Horizonte.

"Toen ik zag dat ik gescoord had, was ik heel blij. Ik hoorde mensen schreeuwen en lachen en het was geweldig."

De superster van FC Barcelona kon niet ontkennen dat zijn ploeg het heel lastig had tegen Iran. "Het was moeilijk voor ons om door hun defensie te komen en om ruimtes te creëren. We hebben ruimte nodig, want dat is de enige manier om te scoren. Maar we hadden nog steeds kansen en speelden goed samen."

Messi kreeg zelf ook zelden ruimte van de Iraanse verdediging. "Ze dekten me de hele tijd, dat was in de vorige wedstrijd (tegen Bosnië-Herzegovina, red.) net zo. Ik en Angel Di Maria worden heel strak verdedigd. Het is heel lastig als de tegenstander het doel zo goed afschermt."

"Als we onze wedstrijden analyseren, kunnen we zeggen dat we beter kunnen spelen. We weten dat we nog niet zo goed spelen als er verwacht wordt. Maar deze zege was heel belangrijk. Nu hebben we zelfvertrouwen en rust."

Sabella: 'Alles is mogelijk met Messi' | Messi schiet Argentinië in blessuretijd naar achtste finales