Het vertrouwen bij Chili is groot in de aanloop naar het WK-duel van maandag met Oranje. Maar Francisco Silva is op zijn hoede voor de Nederlandse aanval.

"Nederland laat zich ver terugzakken en wil dan de snelle aanvallers aanspelen", aldus de middenvelder, die tegen Spanje centraal achterin speelde.

"We moeten oppassen voor hun snelle counters en zullen compact moeten voetballen.''

Nederland en Chili strijden maandag in Sao Paulo om de groepswinst. Oranje, dat aanvoerder Robin van Persie mist door een schorsing, heeft op basis van een beter doelsaldo voldoende aan een gelijkspel.

Silva: "Maar wij zijn naar Brazilië gekomen om de poule te winnen. Die doelstelling hebben we niet bijgesteld.''

Twijfels

Mogelijk moet Chili dat wel zien te bewerkstelligen zonder Arturo Vidal. Met het oog op het vervolg van het toernooi wil bondscoach Jorge Sampaoli zo weinig mogelijk risico nemen met zijn sterspeler, die pas net hersteld is van een knieblessure.

De 28-jarige Silva heeft ondanks de twijfels rond Vidal goede hoop dat Chili Oranje verslaat. ''Ik weet nog niet wat de coach tegen Nederland van plan is. Mogelijk spaart hij sommige spelers. Ik heb vertrouwen in een goed resultaat." 

"Er zullen weer veel supporters van ons in het stadion zitten. Ze steunen ons enorm. Al hadden sommigen nooit voor het duel met Spanje het stadion moeten bestormen. Dat was niet goed.''