Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk manoeuvreert zijn team in de aanloop naar het duel met Zwitserland van vrijdagavond in de rol van underdog.

"Wij zijn er helemaal klaar voor, maar we moeten niet vergeten dat zij de favoriet zijn", stelt Deschamps in verschillende media. "Een zege is het doel, maar ik kan me goed voorstellen dat we ons neer zullen leggen bij een gelijkspel."

"Zwitserland bezit veel kwaliteiten", vervolgde Deschamps. "Ze kwalificeerden zich eenvoudig voor het WK en behaalden goede uitslagen in oefenduels."

"Het team won in 2013 nota bene van Brazilië. Dat ze zesde staan op de FIFA-ranking is geen verrassing, want hun spelers komen allemaal uit voor grote Europese clubs."

Test

Deschamps, wiens team het WK begon met een 3-0 zege op Honduras, denkt dat Frankrijk vrijdagavond voor het eerst wordt getest dit kalenderjaar.

"Deze wedstrijd zal ons veel antwoorden geven. Het is waar dat we de laatste tijd weinig moeilijkheden hebben moeten overwinnen."

Net als Frankrijk startte Zwitserland het toernooi met een overwinning. Het Alpenland won in extremis met 2-1 van Ecuador.

Bekijk de uitslagen en standen op het WK