De media in Australië zijn lovend over het optreden van de 'Socceroos' tegen het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Ange Postecoglou verloor woensdag met 3-2, maar maakte het Oranje lastiger dan velen hadden verwacht.

"Door een foutje van de doelverdediger ging de wedstrijd voor Australië verloren, maar de ploeg heeft aan respect en bewondering gewonnen", schrijft de Sydney Morning Herald.

"De pijn van de uitschakeling zal niet lang aanhouden. Het mooiste was de treffer van Tim Cahill, die letterlijk uit de lucht kwam vallen. Er waren ook andere meevallers, zoals het optreden van Mathew Leckie, die actief is in de Tweede Bundesliga."

"Tegen de verhouding in kwam Oranje op voorsprong", vervolgt de krant. "Daarvoor leek de kans aanwezig dat Australië historie zou schrijven. Na het laatste fluitsignaal was er veel applaus voor de 'Socceroos'. Zei Johan Cruijff niet dat respect voor je speelstijl de mooiste beloning is?" 

De Herald Sun schrijft dat Australië ten onder ging in een heroïsch optreden, waarin het de wereld verbaasde. "We worden uitgeluid met een staande ovatie. De 'Socceroos' hadden voor een van de grootste verrassingen op dit WK kunnen zorgen."

Volgens het dagblad verloor de underdog door defensieve fouten en het missen van kansen in cruciale fases. "De arme Jason Davidson stapte niet op tijd uit waardoor het 2-2 werd en Ryan had geen antwoord op een schot van Depay."

Wreed

De Australian denkt dat keuzeheer Postecoglou er goed aan heeft gedaan om enkele routiniers niet mee te nemen naar Brazilië.

"Deze prestatie geeft ons nationaal voetbalteam en de Australische sport in het algemeen veel vertrouwen. Australië won de harten van de fans in de hele wereld."

"In grote gedeeltes van de wedstrijd waren de 'Socceroos' veel beter dan Nederland. Oranje was slordig in balbezit en kwam nooit in het ritme. Het was wreed dat Australië toch verloor."