De spelers van het Nederlands elftal dragen sinds maandag polsbandjes waarmee ze aandacht vragen voor de twee vermiste Nederlandse meisjes in Panama.

Op de oranje polsbandjes staat findlisannekris.com, de website die is opgezet voor de zoektocht naar Lisanne Froon en Kris Kremers.

De broer van Kris Kremers schreef een brief aan het Nederlands elftal met de vraag of zij de polsbandjes wilden dragen zodat de zaak mondiale aandacht krijgt.

Daar hoefden de spelers niet lang over na te denken. ''Dit is een belangrijke boodschap'', zei Arjen Robben er dinsdag over. ''Wij zijn voetballers, maar ook mensen. De vermissing van de twee meisjes gaat ons aan het hart. Hopelijk helpen wij hiermee een beetje. We tonen zo vooral onze steun aan de familie.''

Vanuit Brazilië volgt Oranje de zaak op de voet. ''Wij zijn met een WK bezig, maar dit is iets van heel andere aard. Het gaat om mensenlevens. Dat laat ons natuurlijk niet koud.''

De 22-jarige Froon en de 21-jarige Kremers verdwenen ruim 2,5 maand geleden in Panama. Zaterdag werd een rugzak met hun spullen gevonden, maar van de vrouwen ontbreekt nog ieder spoor.

'Vermiste vrouwen Panama waren op wandelroute'