De Nigeriaanse bondscoach Stephen Keshi heeft zich niet populair gemaakt in eigen land met de teleurstellende 0-0 tegen Iran op het WK.

De kranten in het Afrikaanse land spreken van 'de verkeerde coach voor het toernooi' en ook oud-topspeler Jay-Jay Okocha haalt flink uit.

"Deze wedstrijd moesten we winnen, maar we speelden dramatisch. De spelers hebben er te weinig aan gedaan", moppert de voormalig aanvoerder van de 'Super Eagles' tegen de BBC.

"Keshi heeft niet genoeg aan zijn team gewerkt. Tactisch was het ontzettend slecht en daar is hij verantwoordelijk voor."

Opstelling

Okocha is lid van de technische commissie bij de Nigeriaanse voetbalbond. Ook de opstelling van Keshi kon hem niet bekoren. "Invaller Odemwingie was veel creatiever dan de basis en Victor Moses had niet gewisseld mogen worden."

"We begonnen de wedstrijd al met lange ballen en dat is niet ons spel. Het team werd met de minuut ongeduldiger en dat heeft het duel verpest. Zonder teamwork en organisatie kun je geen wedstrijden winnen."

Nigeria en Iran zorgen voor eerste gelijkspel op WK