Jason Davidson acht Australië woensdagavond niet kansloos tegen het Nederlands elftal in het tweede groepsduel op het WK.

"Chili had ook spelers van wereldklasse, maar wij deden niet voor hen onder", vertelde de verdediger van Heracles Almelo maandagavond op een persconferentie.

Australië verloor afgelopen vrijdag met 3-1 van Chili, hoewel het zeker in de tweede helft een goede indruk maakte. Davidson begrijpt dat Oranje geldt als torenhoge favoriet na de 5-1 zege op Spanje.

"We moeten vooral naar onszelf kijken. Uiteindelijk heeft iedereen twee armen en twee benen. Het belangrijkste is dat we hard werken en mogelijke fouten van hen afstraffen."

Respect

De 'Socceroos' willen in elk geval beter beginnen dan tegen Chili. De Zuid-Amerikanen koesterden al na vijftien minuten een 2-0 voorsprong.

"Zij mogen geen kansen krijgen in de beginfase. Tegen Chili kwamen we tijd tekort om ons te herstellen, dat mag ons niet nog eens gebeuren. We hadden te veel respect voor Chili."

Indrukwekkend

De Australische bondscoach Ange Postecoglou staat er hetzelfde in als Davidson. "Het was af en toe indrukwekkend wat Nederland liet zien tegen Spanje."

"Maar dat wil niet zeggen dat wij kansloos zijn. We gaan ervoor. Soms moeten we iets slimmer en compacter spelen."

Bekijk het programma van het WK