Haris Medunjanin viel zondag vijftien minuten voor tijd in bij Bosnië-Herzegovina. De wedstrijd werd met 2-1 verloren, maar het was voor Medunjanin een onvergetelijk WK-debuut. 

''Je speelt tussen de grootste spelers. Dat is een hoogtepunt.'' 

Volgens Medunjanin had er meer ingezeten tegen de Argentijnen. "We kunnen trots zijn op onszelf. Het is jammer dat we een eigen goal maken in de derde minuut. Als we ze langer op gelijkspel kunnen houden, kan er nog wat moois gebeuren’’, aldus de middenvelder.

''Daarnaast misten we het geloof in de eerste helft. We hadden vaak de bal, maar wisten niet wat we ermee moesten doen. In tweede helft ging dat beter."

Het spel van Bosnië tegen titelfavoriet Argentinië heeft het vertrouwen binnen het team goed gedaan. "Het was voor ons belangrijk om niet van de mat te worden gespeeld en met nulletje of vijf, zes te verliezen'', vertelt de 29-jarige oud-speler van AZ.

''We hebben hard gevochten en hopelijk kunnen we tegen Nigeria hetzelfde brengen. En dan wel winnen."

Messi

Medunjanin ging na de wedstrijd wel met het shirt van Lionel Messi naar huis. Na het laatste fluitsignaal sprak de Bosniër meteen de Argentijnse sterspeler aan en vroeg om zijn shirt. 

''Hij zei 'geen probleem' en ik wachtte op hem in de tunnel en hij was me niet vergeten. Ik vroeg hem of hij mijn shirt wilde en dat wilde hij. Toen hebben we de shirts gewisseld. Dat was wel leuk.''

Argentinië begint met overwinning op debutant Bosnië