Fernando Torres ergert zich aan de analyses na de 5-1 nederlaag tegen het Nederlands elftal dat Spanje over het hoogtepunt heen is.

"We hebben ongeveer hetzelfde team als vier jaar geleden. Sterker nog: we zijn allemaal nog meer ervaren. Het is dus onzin om te zeggen dat we slechter zijn geworden, ik denk eerder een stuk beter", vertelt Torres op de website van de FIFA.

De aanvaller van Chelsea weet zeker dat Spanje mentaal herstelt van de verliesbeurt tegen Oranje. "Woensdag tegen Chili staan we er weer. Dit team heeft al moeilijke momenten beleefd. We weten waartoe we in staat zijn."

Torres vindt dat bondscoach Vicente del Bosque vast moet houden aan het systeem. "Er is geen reden om dingen te veranderen. In 2010 in Zuid-Afrika verloren we ook onze eerste wedstrijd en eindigden we het toernooi als kampioenen."

"Natuurlijk is deze nederlaag veel pijnlijker, maar we moeten het duel met Nederland nu vergeten. Er zit maar één ding op: we moeten vanaf nu alles winnen. We kunnen alleen de tweede ronde bereiken als we afrekenen met Chili."

De wedstrijd tussen Spanje en Chili begint woensdag om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk het programma van het WK