Uruguay verloor zaterdag verrassend met 3-1 van Costa Rica op het WK voetbal in Brazilië. Volgens bondscoach Oscar Tabarez was de nederlaag van zijn elftal terecht.

"Ik weet niet waar het plafond van Costa Rica ligt, maar tegen ons speelden ze uitstekend. Ze waren tactisch bovendien slimmer dan wij en hebben daarom verdiend gewonnen. Dat ze tactisch verder waren, is iets wat ik me moet aanrekenen", liet Tabarez weten.

De oefenmeester maakt zich echter nog niet al te veel zorgen. "Dit is een hele dure nederlaag voor ons, vooral omdat het een nederlaag is die volgens mij niet nodig was. We maakten veel individuele fouten."

"Wij moeten moed putten uit de prestatie die we vier jaar geleden (toen haalde Uruguay de halve finales, red.) leverden. Het toernooi gaat door en we kunnen onszelf nog redden."

De bondscoach van Costa Rica, Jorge Luis Pinto, kon logischerwijs zijn geluk niet op. "Dit is een geweldige prestatie van ons. We hebben een heel sterk team verslagen. We hebben het koppie erbij gehouden na die achterstand. Ik ben zeer tevreden en een gelukkig mens.''

Uruguay zonder Suarez onderuit tegen Costa Rica I Bekijk het programma van het WK