Pelé verwacht dat Chili een van de revelaties van het WK wordt. De Zuid-Amerikanen treffen op 23 juni in de laatste poulewedstrijd het Nederlands elftal.

"Chili heeft een heel goed team. Ik zag ze laatst spelen en ik denk dat ze voor een verrassing kunnen gaan zorgen", vertelt de drievoudige wereldkampioen aan Sky Sports.

Pelé (73) beschouwt Brazilië als de te kloppen ploeg op het WK. "Het maakt niet uit wie ze treffen, ik denk dat ze iedereen kunnen verslaan in de finale."

"Naast Brazilië is Duitsland een belangrijke titelkandidaat. En natuurlijk moeten we Spanje respecteren. Dat land maakt al jaren gebruik van min of meer dezelfde spelers. Wat betreft de Zuid-Amerikaanse teams moeten we naast Brazilië letten op Argentinië en dus Chili."

Neymar

Pelé vindt het lastig om een voorspelling te doen over wie de beste speler van het toernooi wordt.

"Presteren op een WK is altijd lastig, het is heel anders dan spelen in de competitie. In Brazilië rekenen we op Neymar, maar we moeten niet vergeten dat dit zijn eerste mondiale eindronde wordt."

"Het is nogal wat om van hem te verwachten dat hij het WK voor ons wint en dat hij zich kroont tot beste speler van het toernooi."

Doe mee aan de WK-pool van NUsport