De Deense voetbalbond DBU heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreigingen aan het adres van Nicolai Jörgensen. De spits van Feyenoord kreeg na zijn gemiste strafschop in de achtste finale van het WK tegen Kroatië heel wat beledigingen en bedreigingen binnen via sociale media.

"Dit is volstrekt onaanvaardbaar en onfatsoenlijk", meldt de DBU dinsdag op Twitter. "Onze samenleving mag doodsbedreigingen nooit accepteren. Niet tegen WK-sterren, niet tegen politici, niet tegen wie dan ook. We melden deze zaak aan de politie om een einde te maken aan deze waanzin."

Denemarken speelde zondag in Nizhni Novgorod met 1-1 gelijk tegen Kroatië, dat zich via de strafschoppenserie voor de kwartfinales plaatste. Jörgensen miste de laatste strafschop van de Denen. De Kroatische keeper Danijel Subasic kon vrij eenvoudig redding brengen op zijn matige inzet.

Eerder hadden Christian Eriksen en Ajacied Lasse Schöne al vanaf 11 meter gemist voor de Denen. Ivan Rakitic schoot Kroatië na de misser van Jörgensen naar de laatste acht.

Grote idioten

De reacties op vooral Instagram waren heftig. Jörgensen heeft zelf alle negatieve berichten op zijn laatste foto verwijderd, maar een andere Deense voetballer, Simon Jakobsen, plaatste screenshots daarvan op Twitter. "Een kleine steekproef van alle commentaren. Vol met idioten, grote idioten", schreef de verdediger van Silkeborg IF, die overigens geen deel uitmaakte van de WK-selectie.

Jörgensen speelde een ongelukkig WK, waarop hij niet tot scoren kwam en na twee groepswedstrijden zijn basisplaats verloor. Maandag keerde hij met de Deense selectie terug in Kopenhagen. De spits heeft nu vakantie en wordt over zo'n drie weken weer op de training van Feyenoord verwacht.

Kroatië speelt zaterdag in de kwartfinales van het WK tegen gastland Rusland. De wedstrijd in het Fisht Stadium in Sochi begint om 20.00 uur.