Mohamed Salah had maandag na de WK-wedstrijd tussen Egypte en Saudi-Arabië (1-2) als man of the match op de persconferentie moeten verschijnen, maar de aanvaller van Liverpool liet zich niet zien. Het versterkte de geruchten dat hij zo boos is op de Egyptische voetbalbond dat hij overweegt te stoppen als international.

Volgens bondscoach Héctor Cúper zal het zo ver echter niet komen. "Ik denk niet dat dit gerucht waar is'', zei de 62-jarige Argentijn op zijn persconferentie na afloop van het laatste optreden van het uitgeschakelde Egypte op het toernooi in Rusland.

"Alle spelers uit mijn selectie willen dolgraag voor de nationale ploeg spelen. Ik weet niet waarom Mo hier niet is. Ik weet alleen dat hij net behandeld werd door de medische staf.''

Egypte had tijdens het WK zijn basiskamp opgeslagen in Grozny, waar de omstreden Tsjetsjeense leider Ramzan Kadirov de dienst uitmaakt.

Kadirov kwam regelmatig naar het trainingsveld om met Salah op de foto te gaan en hij gaf hem ook een Tsjetsjeense onderscheiding. De sterspeler van de Egyptenaren voelt zich naar verluidt 'gebruikt' door Kadirov en de Egyptische bond.

Saoedi-Arabië-Egypte in beeld

Twee doelpunten

Salah was tegen Saoedi-Arabië verantwoordelijk voor de 1-0, maar Egypte trok vervolgens alsnog aan het kortste eind door tegendoelpunten van Salman Al-Faraj (strafschop) en Salem Al-Dawsari (in blessuretijd).

Salah vond ook het net in de tweede groepswedstrijd tegen Rusland (1-3 nederlaag) en zat in het openingsduel met Uruguay (0-1 nederlaag) negentig minuten op de bank vanwege de in de Champions League-finale tegen Real Madrid (1-3 nederlaag) opgelopen schouderblessure.

Egypte eindigde door de drie nederlagen vanzelfsprekend als vierde en laatste in groep A, achter de voor de achtste finales geplaatsten Uruguay (negen punten) en Rusland (zes punten) en het eveneens uitgeschakelde Saoedi-Arabië (drie punten).

Egypte maakte voor het eerst sinds 1990 en voor de derde keer in totaal zijn opwachting op een WK, maar slaagde er nog nooit in de groepsfase te overleven en wacht zelfs nog op zijn eerste zege.