Colombia begint zondagavond met James Rodriguez in de basis aan het WK-duel met Polen. De aanvallende middenvelder is volledig fit verklaard door de medische staf.

Rodriguez, vier jaar geleden op het WK in Brazilië nog topscorer met zes treffers, moest in de verloren openingswedstrijd tegen Japan (1-2) vanwege spierklachten op de bank beginnen. Hij kwam nog wel als invaller het veld in.

Verdediger Carlos Sánchez kreeg in dat duel al vroeg een rode kaart en ontbreekt dus tegen de Polen. Bondscoach José Pekerman heeft wel weer een plaats ingeruimd voor Santiago Arias, die zoals gewoonlijk als rechtsback begint bij Colombia. Ook oud-Ajacied Davinson Sánchez staat aan de aftrap.

Polen startte het WK met een nederlaag tegen Senegal (1-2). Vergeleken met dat duel heeft Arek Milik zijn basisplaats verloren. De oud-aanvaller van Ajax moet plaatsmaken voor David Kownacki.

​Uitschakeling

De verliezer van het duel tussen Colombia en Polen is na de groepsfase uitgeschakeld op het WK. Senegal en Japan besloten zondag hun onderlinge duel met een gelijkspel (2-2) en hebben al vier punten.

In 2014 reikte Colombia nog tot de kwartfinales op het WK. Polen, dat zich destijds niet wist te kwalificeren voor het mondiale eindtoernooi, kwam in 1986 voor het laatst verder dan de groepsfase.

De wedstrijd tussen Colombia en Polen begint om 20.00 uur in de Kazan Arena.

Opstelling Colombia: Ospina; Arias, Mina, Davinson Sánchez, Mojica; Barrios, Aguilar; Cuadrado, James Rodríguez, Quintero; Falcao.

Opstelling Polen: Szczesny; Pazdan, Bednarek, Bereszynski; Piszczek, Góralski, Krychowiak, Zielinski, Rybus; Lewandowski, Kownacki.