België begint zaterdag in de tweede groepswedstrijd op het WK tegen Tunesië met hetzelfde basisteam als waarmee afgelopen maandag het openingsduel met Panama met 3-0 werd gewonnen.

Dedryck Boyata verschijnt bij afwezigheid van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen opnieuw aan de aftrap en vormt samen met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen wederom de driemansverdediging.

Kompany en Vermaelen zijn nog altijd niet helemaal hersteld van respectievelijk een liesblessure en een hamstringblessure en zitten tegen Tunesië ook niet op de reservebank.

Naast Boyata is er een plekje bij de eerste elf weggelegd voor Thomas Meunier en Yannick Carrasco, die respectievelijk als rechter- en linkermiddenvelder fungeren.

België maakte tegen Panama geen enorme indruk, maar zegevierde wel eenvoudig door doelpunten in de tweede helft van Dries Mertens en Romelu Lukaku (twee keer).

Marrufo

Tunesië startte zeer ongelukkig aan het WK. De Afrikanen verloren ternauwernood met 2-1 van Engeland door een treffer diep in blessuretijd van Harry Kane

België-Tunesië vangt zaterdag om 14.00 uur aan in het uitverkochte Spartak-stadion in Moskou en staat onder leiding van de Amerikaanse scheidsrechter Jair Marrufo.

België zet met een overwinning op Tunesië een grote stap richting de achtste finales en kan daarvan dan al zeker zijn als ook Engeland zondag Panama opzij weet te zetten.

Opstelling België: Courtois; Alderweireld, Boyata, Vertonghen; Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco; Mertens, Lukaku en E. Hazard.

Opstelling Tunesië: Ben Mustapha; Bronn, S. Ben Youssef, Meriah, Maaloul; Skhiri, Sassi, Khaoui; Badri, F. Ben Youssef en Khazri.