België moet het in de tweede groepswedstrijd op het WK in Rusland, zaterdag tegen Tunesië, nog stellen zonder aanvoerder Vincent Kompany en Thomas Vermaelen.

De twee verdedigers van Manchester City en FC Barcelona zijn nog niet helemaal hersteld van respectievelijk een liesblessure en een hamstringblessure.

Met name het ontbreken van Vermaelen is opvallend, omdat hij donderdag de groepstraining hervatte en daarmee op koers leek te liggen voor de confrontatie tegen Tunesië, maar die komt dus alsnog te vroeg voor hem.

Bondscoach Roberto Martínez liet vrijdag op zijn persconferentie weten dat hij op Kompany en Vermaelen na alle spelers tot zijn beschikking heeft.

Boyata

Dedryck Boyata van Celtic zal tegen Tunesië net als in het openingsduel van afgelopen maandag met Panama (3-0-zege) samen met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen de driemansdefensie vormen.

Martínez weigerde verder iets los te laten over de basisopstelling, maar de verwachting is dat hij geen wijzigingen door gaat voeren ten opzichte van het treffen met Panama.

België gaat samen met Engeland, dat maandag ternauwernood met 2-1 won van Tunesië, aan kop in groep G met drie punten, terwijl Panama en Tunesië vanzelfsprekend nog puntloos zijn.

Mochten België en Engeland ook hun tweede groepswedstrijd winnen, dan zijn beide landen al in een voortijdig stadium geplaatst voor de achtste finales en spelen ze in hun onderlinge duel alleen nog om de eerste plaats in de poule.