Luka Modric wil na de overtuigende 0-3-zege van Kroatië donderdag op Argentinië in de tweede groepswedstrijd op het WK niet te hard van stapel lopen. De sterspeler en tevens aanvoerder van het Balkanland probeert nuchter te blijven.

"We hebben onze eerste doelstelling gehaald", verwees Modric naar de snelle kwalificatie voor de achtste finales van de mondiale titelstrijd in Rusland.

"Maar laten we nu niet allemaal euforisch gaan doen. We moeten met beide voeten op de grond blijven staan. Dit is nog maar het begin. Het zal steeds moeilijker worden in het toernooi. Daarom moeten we van wedstrijd naar wedstrijd blijven leven. Dan kunnen we nog ver komen."

Volgens Modric, de maker van de 2-0 tien minuten voor tijd met een bekeken afstandsschot, had Kroatië tegen het hulpeloze Argentinië een "perfecte" wedstrijd gespeeld.

"Vooral in de tweede helft. Toen waren we helemaal in balans, hadden we veel balbezit, en dwongen we veel kansen en gelukkig ook drie doelpunten af", zei hij.

"Het leek misschien makkelijk zoals wij van Argentinië wisten te winnen, maar dat was het uiteraard niet. Het was wel volledig verdiend. Deze zege zal ons veel vertrouwen geven voor de komende duels."

Dalic

Bondscoach Zlatko Dalic sprak zich in soortgelijke bewoordingen uit als Modric, maar hij wilde wel benadrukken dat hij ontzettend trots is op zijn spelers.

"Argentinië was niet van slag, wij waren gewoon heel goed. We mogen blij zijn omdat we veel dingen goed hebben gedaan en een sterk Argentinië met de beste speler ter wereld (Lionel Messi, red.) hebben verslagen. Maar we moeten ook kalm, nederig en gedisciplineerd blijven."

Kroatië won afgelopen zaterdag al met 2-0 van Nigeria en gaat met zes punten uit twee duels aan kop in groep D, gevolgd door IJsland, Argentinië (beide één punt) en het nog puntloze Nigeria.

IJsland en Nigeria staan vrijdag nog tegenover elkaar en met name de IJslanders kunnen bij een overwinning het Argentinië wel heel moelijk maken wat betreft een vervolg op dit WK.

Kroatië sluit de groepsfase aanstaande dinsdag af met de confrontatie tegen IJsland, maar daarin staat alleen dus nog slechts de eerste plaats op het spel.