Thomas Vermaelen heeft donderdag de groepstraining van België hervat. De verdediger lijkt daarmee op koers te liggen voor de tweede groepswedstrijd op het WK, zaterdag tegen Tunesië. Engeland trainde zonder Dele Alli.

Vicecaptain Vermaelen had lang last van zijn hamstring en kwam daardoor afgelopen seizoen al weinig in actie voor zijn club FC Barcelona. Hij moest de eerste WK-wedstrijd tegen Panama (3-0) ook missen.

Bondscoach Roberto Martínez liet afgelopen weekend al weten te verwachten dat hij Vermaelen snel weer tot zijn beschikking heeft. "Hij zou de laatste twee groepsduels moeten kunnen spelen", zei de Spanjaard.

Aanvoerder Vincent Kompany liet zich nog niet zien bij de groepstraining. De verdediger, die net als Vermaelen veel blessureleed kent, kampt met een lieskwetsuur en kan vermoedelijk in de derde groepswedstrijd weer spelen.

Bij afwezigheid van Vermaelen en Kompany koos Martínez in de gewonnen wedstrijd tegen Panama centraal in de defensie voor Dedryck Boyata. De Belgen wonnen door treffers van Romelu Lukaku (twee) en Dries Mertens met 3-0.

De wedstrijd tussen België en Tunesië begint zaterdag om 14.00 uur. De 'Rode Duivels' sluiten de groepsfase volgende week donderdag af met een duel met Engeland (20.00 uur), dat de eerste wedstrijd tegen de Tunesiërs met 2-1 won.

Alli

De Engelsen spelen zondag om 14.00 uur eerste nog tegen Panama, maar werkten daar donderdag zonder Alli naar toe. De aanvallende middenvelder van Tottenham Hotspur hield een dijbeenblessure over aan de wedstrijd tegen Tunesië (2-1) en trainde niet mee.

"Frustrerend om een lichte blessure te hebben opgelopen", schreef Alli op Twitter. "Ik doe er alles aan om zo snel mogelijk terug te keren." Volgens Engelse media mist Alli het duel met Panama en wordt hij in de basisploeg vervangen door Ruben Loftus-Cheek, maar dat is nog niet bevestigd.

Bondscoach Gareth Southgate had zijn spelers woensdag vrij gegeven. Zelf ging hij een rondje hardlopen, maar dat liep niet goed af. Southgate kwam ten val en ontwrichtte daarbij zijn schouder. Desondanks stond de bondscoach donderdag weer op het trainingsveld.