Bij eventuele doelpunten van Engeland dit WK moet bondscoach Gareth Southgate zich inhouden met juichen. De oud-verdediger kwam woensdag ten val bij een duurloop en ontwrichtte daarbij zijn schouder.

Southgate (47) draagt daardoor een mitella. "Gelukkig overkwam het mij en niet een van de spelers. Ze waren verrast toen ze me bij de teambespreking zagen en vonden het waarschijnlijk wel grappig", aldus de bondscoach op de website van de Engelse voetbalbond.

"We hebben een geweldige medische staf en ze waren er snel bij. Ze moesten eigenlijk hun rust pakken, want iedereen had wat vrije tijd. Ik heb ze alsnog werk bezorgd."

De Engelse ploeg verblijft nabij Sint-Petersburg en won de eerste groepswedstrijd op het WK maandag met 2-1 van Tunesië dankzij twee treffers van aanvoerder Harry Kane, waarvan de laatste in blessuretijd.

Atletisch

Bij dat winnende doelpunt ging Southgate volledig uit zijn dak, maar op aanraden van de medische staf zal hij dat bij eventuele volgende treffers achterwege laten.

"Ik zal bij andere doelpunten niet meer zo atletisch juichen. De dokter heeft me duidelijk gemaakt dat een wilde, gebalde vuist geen optie is", aldus de bondscoach.

Engeland neemt het zondag om 14.00 uur op tegen Panama in het tweede groepsduel, waarna België volgende week donderdag om 20.00 uur de derde opponent is. De Belgen begonnen het WK door Panama met 3-0 opzij te zetten.