Alireza Jahanbakhsh staat woensdagavond niet in de basis in de WK-wedstrijd van Iran tegen Spanje. Bij de Spanjaarden maken Nacho en Koke plaats voor Dani Carvajal en Lucas Vázquez.

Eredivisie-topscorer Jahanbakhsh stond in de met 1-0 gewonnen groepswedstrijd tegen Marokko nog wel aan de aftrap, maar viel toen in de slotfase geblesseerd uit. Vermoedelijk om die reden begint de aanvaller van AZ tegen Spanje op de bank.

Reza Ghoochannejhad moet nog wachten op zijn eerste speelminuten dit WK. De aanvaller van sc Heerenveen zat tegen Marokko de hele wedstrijd op de bank en begint ook nu als reserve.

De plaats van Jahanbakhsh wordt overgenomen door Mehdi Taremi, speler van Al-Gharafa uit Qatar. Iran kan zich bij een stunt tegen Spanje plaatsen voor de achtste finales.

Spanje

Bij Spanje raakt Nacho ondanks zijn fraaie doelpunt tegen Portugal (3-3) zijn basisplaats kwijt. Carvajal, die in de Champions League-finale van Real Madrid tegen Liverpool geblesseerd uitviel en daarom nog niet volledig fit was, krijgt de voorkeur van bondscoach Fernando Hierro.

Vázquez moest zich tegen Portugal tevredenstellen met een invalbeurt, maar staat nu aan de aftrap. De middenvelder van Real Madrid verdringt Koke van Atlético Madrid naar de bank.

Marokko werd eerder woensdag in groep B uitgeschakeld door een 1-0-nederlaag tegen Portugal. De wedstrijd in dezelfde poule tussen Spanje en Iran in de Kazan Arena begint om 20.00 uur.

Opstelling Spanje: De Gea; Carvajal, Piqué, Ramos, Alba; Busquets, Iniesta; Silva, Isco, Vásquez; Costa.

Opstelling Iran: Beiranvand; Rezaeian, Hosseini, Pouraliganji, Hajsafi; Ansarifard, Ebrahimi; Taremi, Ezatolahi, Amiri; Azmoun.