Bert van Marwijk rekent op een pittige wedstrijd voor Australië donderdag tegen Denemarken. Volgens de Nederlandse bondscoach hebben de Denen een van de hechtste teams op dit WK.

"Ik verwacht dat het een zwaar duel wordt", aldus Van Marwijk, die zaterdag met Australië met 2-1 verloor van Frankrijk, op zijn vooruitblikkende persconferentie in Samara. 

"Tegen Frankrijk stonden we tegen veel individuele kwaliteit. Dat ligt nu anders. Maar vooral mentaal is Denemarken bijzonder sterk. Het land is de nummer twaalf van de wereldranglijst. Dat zegt wat mij betreft genoeg."

Een van de Australiërs die het verschil zou kunnen maken tegen de Denen is Tim Cahill, die op de WK's van 2006, 2010 én 2014 trefzeker was. Tegen Frankrijk hield Van Marwijk de 38-jarige routinier negentig minuten op de bank. Hij wilde niet zeggen of Cahill donderdag in de Samara Arena wel speeltijd krijgt.

"We hebben de eerste wedstrijd diepgaand geanalyseerd, maar ik zeg niet welke conclusies we daaruit getrokken hebben."

Hareide

De Denen kunnen meer ontspannen toeleven naar hun tweede groepswedstrijd in groep C, omdat ze zaterdag begonnen met een 1-0-zege op Peru. Bondscoach Age Hareide wil echter nog niet denken aan een goede afloop van de groepsfase. "We zullen ons zeker moeten verbeteren om ook van Australië te winnen'', aldus Hareide op de persconferentie van de Denen.

"Tegen Peru vond ik ons eerlijk gezegd niet goed genoeg. In geen enkel voorbereidingsduel hebben we zoveel kansen weggegeven. Dat mag niet nog een keer gebeuren.''

Yussuf Poulsen, matchwinner tegen Peru, was het met zijn trainer eens. "Onze inzet was goed, maar het voetbal was minder. We weten dat we beter kunnen en dat willen we graag laten zien, maar als we hetzelfde niveau halen als in de kwalificatiewedstrijden moet het goed komen'', aldus de aanvaller van RB Leipzig.

Australië tegen Denemarken begint donderdag om 14.00 uur in Samara. Frankrijk tegen Peru, de andere wedstrijd in groep C, wordt om 17.00 uur afgetrapt in Yekatarinaburg.