Neymar heeft de training van het Braziliaanse elftal dinsdag voortijdig verlaten wegens een lichte blessure, al kan hij vrijdag naar verwachting gewoon spelen tegen Costa Rica. Bij Spanje is rechtsback Dani Carvajal weer fit.

De 26-jarige Neymar verliet samen met een verzorger het veld. Volgens een woordvoerder van Brazilië kan de aanvaller, die last heeft van zijn rechtervoet, vrijwel zeker spelen tegen de Costa Ricanen.

Neymar is pas sinds enkele weken fit nadat hij door een operatie aan een breuk in diezelfde rechtervoet een groot deel van de tweede competitiehelft bij Paris Saint-Germain had gemist.

Brazilië liet weten dat het nu opnieuw om pijn aan de rechtervoet gaat, veroorzaakt door de vele overtredingen die de Zwitsers zondag in het eerste duel tegen hem begingen. De 'Seleçao' speelde die wedstrijd teleurstellend met 1-1 gelijk.

De wedstrijd tussen Brazilië en Costa Rica begint vrijdag om 17.00 uur. Vijf dagen later wordt de groepsfase afgesloten met een duel met Servië, dat de eerste wedstrijd met 1-0 van Costa Rica won.

Carvajal

Spanjaard Carvajal is fit genoeg om woensdag mee te spelen in de tweede groepswedstrijd tegen Iran (20.00 uur). De verdediger van Real Madrid ontbrak wegens een blessure, opgelopen in de Champions League-finale, nog in het eerste duel met Portugal (3-3).

"Sinds een week traint Dani weer volledig mee met de selectie. Dat betekent dat hij beschikbaar is", zei trainer Fernando Hierro, die in het midden liet of Carvajal ook daadwerkelijk speelt.

Doelman David de Gea, die tegen Portugal opzichtig in de fout ging, doet zeker mee. "Hij behoort tot de besten van de wereld. Ons vertrouwen in hem is 100 procent", zei Hierro over de keeper van Manchester United.

Hassen

Voor de Tunesische doelman Mouez Hassen is het WK voorbij. Hij moest zich in de eerste wedstrijd tegen Engeland (1-2) al na zestien minuten laten vervangen vanwege een schouderblessure.

De teamarts van Tunesië liet dinsdag weten dat de in Frankrijk geboren keeper niet meer in actie kan komen in Rusland. "In overleg met zijn club hebben we besloten dat hij terugkeert naar Frankrijk", aldus Souhil Chamli.

Hassen had na een wekenlange concurrentiestrijd de voorkeur gekregen boven Farouk Ben Mustapha en Aymen Mathlouthi.