Op de zesde dag van dit WK staan in groep H Colombia tegen Japan en Polen tegen Senegal op het programma. Gastland Rusland speelt al zijn tweede groepsduel en daarin is Egypte de tegenstander.

14.00 uur: Colombia-Japan 1-2

17.00 uur: Polen-Senegal 1-2

20.00 uur, Zenit Arena in Sint-Petersburg: Rusland-Egypte
Door de 5-0-zege op Saoedi-Arabië is Rusland bij een zege op Egypte heel dicht bij een plek in de knock-outfase. De Egyptenaren, die begonnen met een 1-0-nederlaag tegen Uruguay, moeten juist een goed resultaat boeken. Anders is een vroege uitschakeling een feit.

De resultaten uit het verleden geven Egypte weinig hoop, want de Noord-Afrikanen verloren al hun vijf eerdere wedstrijden tegen de Russen. Daartegenover staat dat Egypte vertrouwen zal putten uit de rentree van Salah, die voor het eerst in actie zal komen sinds hij in de Champions League-finale geblesseerd raakte aan zijn schouder.

Weetje over de wedstrijd: De bondcoaches Stanislav Cherchesov en Héctor Cúper stonden lang geleden ook al eens tegenover elkaar, maar toen was Cherchesov nog keeper. De Rus verdedigde in het seizoen 2000/2001 het doel van het Oostenrijkse FC Wacker Innsbruck, dat in de voorronde van de Champions League werd uitgeschakeld door het door Cúper getrainde Valencia.

Speler om in de gaten te houden: Denis Cheryshev is een aparte speler in de Russische selectie, omdat hij  met Vladimir Gabulov van Club Brugge de enige is die niet voor een club in eigen land speelt. De 27-jarige vleugelspeler slaagde niet bij Real Madrid en Sevilla, maar was bij Villarreal afgelopen seizoen wel een belangrijke kracht.

Bij Rusland begon Cheryshev in het openingsduel tegen Saoedi-Arabië nog op de bank, maar eenmaal in het veld stal hij de show. Hij scoorde twee keer en de laatste goal was van grote schoonheid. Bondscoach Cherchesov zal tegen Egypte dan ook niet om Cheryshev heen kunnen.

WK-feit van de dag: Het misgelopen aanvalsduo van Egypte
50
WK-feit van de dag: Het misgelopen aanvalsduo van Egypte

Programma woensdag 20 juni
14.00 uur, Moskou: Portugal-Marokko (groep B)
17.00 uur, Rostov: Uruguay-Saoedi-Arabië (groep A)
20.00 uur, Kazan: Iran-Spanje (groep B)