België begint maandag zoals verwacht met Dedryck Boyata centraal in de defensie aan het eerste groepsduel met Panama op het WK.

Bondscoach Roberto Martínez ziet in de verdediger van Celtic het beste alternatief voor de geblesseerde aanvoerder Vincent Kompany en Thomas Vermaelen, van wie zondag al duidelijk was dat ze niet kunnen spelen.

Laurent Ciman was aanvankelijk ook een optie, maar hij verliet de selectie zaterdag. De 32-jarige verdediger van Los Angeles FC keerde terug naar België, al was hij tot zondag 17.00 uur nog stand-by.

Verder houdt Martínez vast aan zijn vaste 3-4-3-formatie van de laatste maanden, waarin Thomas Meunier en Yannick Carrasco de flanken bestrijken. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld staan naast Boyata.

De Belgen gelden als een van de outsiders op het WK. Onze zuiderburen werden nog nooit wereldkampioen, maar beschikken over een sterke generatie

De wedstrijd tussen België en Panama in het Fisht Stadion in Moskou begint maandag om 17.00 uur. Later op de avond, om 20.00 uur, treffen groepsgenoten Tunesië en Engeland elkaar.

Opstelling België: Courtois; Alderweireld, Boyata, Vertonghen; Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco; Mertens, Lukaku, Hazard.

Opstelling Panama: Penedo; Davis, Escobar, Torres, Murillo; Gómez; Rodríguez, Godoy, Cooper, Bárcenas; Blas Pérez.