Neymar heeft geen goed woord over voor de manier waarop hij zondag in de eerste groepswedstrijd op het WK tegen Zwitserland (1-1) werd behandeld. De Braziliaanse aanvaller kreeg heel wat tikken te verduren en lag regelmatig op de grond.

"De Zwitsers mochten maar overtredingen blijven maken. De scheidsrechter deed daar niets tegen, dat is slecht voor het voetbal", moppert Neymar.

De nummer 10 van de Brazilianen ging regelmatig met de bal aan zijn voet op avontuur. Hij liep zich vaak stuk op de Zwitserse defensie en werd ook geregeld hard aangepakt.

De Mexicaanse scheidsrechter César Ramos floot tien keer voor een overtreding op Neymar, maar hij liet het spel ook nog weleens doorgaan als de vedette van Paris Saint-Germain makkelijk ging liggen.

"Neymar lag constant op de grond", zei Valon Behrami, die in de tweede helft geel kreeg voor een overtreding op Neymar.

Gelijkmaker

Volgens Neymar had Ramos de gelijkmaker van Steven Zuber moeten afkeuren. De Zwitserse verdediger gaf zijn bewaker Miranda een duw voordat hij de bal inkopte.

"Dat was zeker weten een overtreding. Er zijn vier arbiters die dat hadden moeten zien. Zij hebben hun werk niet goed gedaan."

Brazilië neemt door het gelijkspel voorlopig de gedeelde tweede plaats in groep E achter Servië, dat zondag met 1-0 won van Costa Rica dankzij een rake vrije trap van Aleksandar Kolarov.

De ploeg van bondscoach Tite treft vrijdag Costa Rica, waarna ze volgende week woensdag de groepsfase afsluiten tegen Servië.