Zuid-Korea doet er in de aanloop naar zijn eerste groepswedstrijd op het WK tegen Zweden alles aan om de tegenstander in de war te brengen.

Bondscoach Shin Tae-Yong liet zijn spelers tijdens de afgelopen interlands en trainingen regelmatig van rugnummer wisselen. Zo zou sterspeler Son Heung-Min met vier verschillende nummers hebben gespeeld.

"We hebben ze geruild, omdat we niets weg willen geven aan onze tegenstanders", onthulde Shin zondag op een persconferentie in de aanloop naar het duel. "Ki Sung-Yueng en Son Heung-Min zijn vermoedelijk vrij bekend, maar bij de rest zal het verwarrend zijn."

Zuid-Korea speelde de afgelopen weken vriendschappelijke interlands tegen Honduras (2-0 zege), Bosnië-Herzegovina (1-3 verlies), Bolivia (0-0) en Senegal (0-2 verlies).

"We gebruiken deze tactiek omdat ik weet dat het voor Europeanen erg lastig is om onderscheid te maken tussen Aziaten", legde de coach uit.

"Alle coaches voelen zich bespied door de tegenstander. Ook wij moeten de tegenstander analyseren om de wedstrijd te winnen. Ik vind het normaal om tot het uiterste te gaan om te winnen."

Ibrahimovic

Bij Zweden maakt Zlatan Ibrahimovic geen deel uit van de WK-selectie, maar Shin is daar niet bepaald blij mee. "Zonder hem zijn ze meer een team."

De wedstrijd tussen Zuid-Korea en Zweden in groep F begint maandag om 14.00 uur in Nizhny Novgorod en staat onder leiding van scheidsrechter Joel Aguilar uit El Salvador.

In het andere duel in deze poule won Mexico zondagavond verrassend met 1-0 van regerend wereldkampioen Duitsland dankzij een doelpunt van PSV’er Hirving Lozano.