Joachim Löw twijfelt niet aan Manuel Neuer. De bondscoach van Duitsland verwacht dat de doelman van Bayern München net als tijdens het gewonnen WK van 2014 van grote waarde voor zijn ploeg zal zijn.

"Hij is weer helemaal de oude. Hij is wendbaar en heeft charisma en een groot reactievermogen", zei de Duitse bondscoach zaterdag. "Hij is weer de Neuer die we kennen."

Neuer miste vanwege een slepende voetblessure nagenoeg het hele seizoen. Pas twee weken geleden maakte hij tijdens een oefenduel met Oostenrijk zijn rentree in de nationale ploeg.

Löw heeft met Marc-André ter Stegen van Barcelona nog een uitstekende keeper achter de hand, maar alles wijst erop dat hij zondag voor het eerste WK-duel met Mexico in Moskou voor Neuer kiest. "Hij maakt een stabiele indruk en is in grote vorm", zei de bondscoach.

Löw meldde ook dat Mesut Özil voldoende hersteld is van een knieblessure. "Hij heeft de laatste twee trainingen volledig kunnen afwerken."

Erdogan

Özil en Ilkay Gündogan kregen de afgelopen weken veel kritiek, omdat ze zich hadden laten fotograferen met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Beide spelers van Turkse komaf benadrukten dat ze geen politiek statement wilden maken en dat ze trots zijn dat ze voor Duitsland kunnen uitkomen.

De wedstrijd tussen Duitsland en Mexico begint zondag om 17.00 uur. Groepsgenoten Zweden en Zuid-Korea trappen maandag om 14.00 uur af.