BERLIJN - Bondscoach Raymond Domenech van Frankrijk weigerde zondag na afloop de verloren strafschoppenserie tegen Italië Zinedine Zidane af te vallen. "Het voetbal zal Zidane missen", zei de bondscoach over de speler die in de verlenging de rode kaart kreeg." Om er aan toe te voegen: "Wij misten hem trouwens in de slotfase ook."


Zidane zwaait af met een rode kaart

Zidane werd tien minuten voor tijd uit het veld gestuurd wegens het geven van een kopstoot. "Er zijn van die momenten dat de stoppen bij je doorslaan... Ik wil het niet goedpraten maar ik kan het wel begrijpen. Heel jammer, een volstrekt zinloze reactie. Die betreuren wij maar ook Zidane heeft er spijt van."

Advies

Domenech bevestigde dat de scheidsrechter het onverkwikkelijke incident was ontgaan. De leidsman gaf rood op advies van de vierde official. Het publiek kon de ontsporing van de Franse aanvoerder goed volgen op de grote tv-schermen in het stadion.

"Voor ons was het een dodelijk moment. Ik weet niet of Materazzi het heeft uitgelokt door een belediging of zoiets. Maar ik denk wel dat-ie er iets mee te maken heeft gehad. Er moet iets zijn voorgevallen. Ik denk niet dat Zidane zomaar een kopstoot uitdeelt", aldus Domenech.

Chirac

Jacques Chirac heeft ook na de nederlaag in de finale tegen Italië alle respect getoond voor Zinedine Zidane. De Franse president, die de selectie maandag in zijn residentie hoopt te ontvangen voor de lunch, zei dat hij trots is op de nationale voetbalploeg.

Speciale gedachte

"Ik heb een speciale gedachte bij Zidane, die als ik het goed heb voor het laatst het Franse tricot heeft gedragen. Ik weet niet wat er gebeurde, waarom hij uit het veld werd gestuurd, maar ik kan niet genoeg zeggen hoezeer ik hem waardeer. Zidane is hoe dan ook de vertegenwoordiger van de mooiste waarden in de sport, hij bezit als mens de grootste kwaliteiten die je je maar kunt voorstellen en hij heeft heel veel betekend voor de sport en voor Frankrijk."