AMSTERDAM - De Portugees Ricardo Carvalho steekt de hand in eigen boezem na de nederlaag in de halve finale van het WK tegen Frankrijk. De 28-jarige verdediger vloerde in de eerste helft Thierry Henry in het strafschopgebied. Uit de penalty die daarop volgde, maakte Zinedine Zidane de winnende treffer.

Carvalho erkent dat hij in de fout ging. "Het was een overtreding. Ik weet dat ik Henry raakte, al moet ik zeggen dat lang niet elke scheidsrechter er een strafschop voor geeft." Veel goede woorden heeft de verdediger van Chelsea niet over voor de Uruguayaanse arbiter Jorge Larrionda. "Op beslissende momenten floot hij meestal in ons nadeel. Daarmee drukte hij een stempel op de wedstrijd."

Over het spel van Portugal tegen de Fransen is Carvalho ontevreden. "We voetbalden niet goed. We kunnen veel meer dan we hebben laten zien." De strafschop ziet hij als het breekpunt in de wedstrijd. "Daarna hebben zij alleen nog maar verdedigd. Helaas waren wij niet meer in staat langszij te komen."

Voor Carvalho is het WK ten einde. Door een gele kaart in de wedstrijd tegen Frankrijk is hij zaterdag geschorst voor het duel om de derde plaats met Duitsland.