AMSTERDAM - Thuram, na afloop van de zege op Portugal (0-1) gekroond tot man of the match, sprak over een droom die uitkwam. "Ik ben 34 jaar oud en voel me als een tienjarig mannetje die net het wereldkampioenschap heeft gezien en het prachtig vond" straalde de verdediger. "De finale was vanaf de start ons doel. Dat bereikt te hebben is een droom die uitkomt.


"Het te moeten missen zou een nachtmerrie voor me zijn"

Frankrijk-coach Raymond Domenech benadrukte na de overwinning dat zijn ploeg nog niet content mag zijn met de finaleplaats: "Wat belangrijk is, is dat we nu voor de wereldtitel gaan. We moeten hergroeperen en ons focussen op Italië. We moeten alles geven in de finale zodat we achteraf nergens spijt van kunnen hebben."

Leeuwen

Zijn maatje voorin, Henry, vond dat de Haantjes hadden gevochten als leeuwen. "Aan hoe wij als team hebben verdedigd kun je zien dat we passie en betrokkenheid combineren met een fijnzinnige techniek."

Onvermogen

Het 'onvermogen om te scoren' heeft Portugal de eindstrijd doen missen, meende bondscoach Scolari na afloop. "We hebben alles gedaan wat in onze mogelijkheden lag, maar als je niet scoort win je niet. Het is een verdiende overwinning voor Frankrijk."

"We moeten dit accepteren" vervolgde de trainer, die niets wilde zeggen over het optreden van de Uruguayaanse scheidsrechter.

Jammer

Aanvoerder Figo was erg teleurgesteld en vond dat zijn team een beter resultaat had verdiend. "We hadden meer controle over de wedstrijd maar we wisten onze kansen niet te benutten. Dat is jammer voor ons want we wilden graag de finale spelen. Ik ben trots op het team en we willen afsluiten met een overwinning op Duitsland."

Geluksfactor

De Portugese legende Eusebio vond dat Portugal het geluk ontbeerde. "De geluksfactor was vandaag niet aan Portugese zijde" zei hij voor de camera's van de Portugese televisie. "De spelers verdienen het gefeliciteerd te worden. Maar het is nog niet over. We spelen helaas niet de finale maar we hebben nog een wedstrijd om de bronzen medaille te winnen."