BERLIJN - Wayne Rooney is niet langer boos op Cristiano Ronaldo. De Engelse spits gaf dinsdag aan dat hij zijn ploeggenoot van Manchester United vergeeft. "Ik koester geen haat tegenover Cristiano", aldus Rooney. "Ik blijf het wel jammer vinden dat hij zich met de situatie bemoeide. Al mag ik niet vergeten dat hij op dat moment geen medespeler van mij was."

Rooney ontving zaterdag in de kwartfinale op het wereldkampioenschap voetbal tegen Portugal een rode kaart. Hij trapte Ricardo Carvalho in het kruis, waarna Ronaldo de scheidsrechter nadrukkelijk vroeg om het wegsturen van Rooney.

Rooney ontkende dinsdag dat hij de overtreding tegen Carvalho opzettelijk beging. "Carvalho tackelde me en omdat ik daardoor mijn evenwicht verloor, kwam mijn voet op hem terecht. Ik probeerde rechtop te blijven staan, maar had me achteraf beter kunnen laten vallen, zoals iedereen doet."

Staatsvijand

Ook Cristiano Ronaldo bevestigde dat hij geen ruzie met Rooney heeft. "Na de wedstrijd hebben we elkaar al sms'jes verstuurd", zei hij dinsdag. Ronaldo maakte zich door zijn actie niet geliefd in Engeland. De kranten riepen de speler van Manchester United uit tot staatsvijand nummer een en adviseerden hem om een andere club te zoeken.