FRANKFURT - Frankrijk heeft in Frankfurt tegen Brazilië (1-0) prima gepresteerd. Dat stelde de Franse aanvoerder en uitblinker Zinedine Zidane zaterdag na het bereiken van de halve finale, met woensdag Portugal als tegenstander.

"We moesten prima presteren en dat deden we ook. We wisten ook dat we fysiek sterk moesten zijn en dat lukte ook. We hebben met z'n allen gevochten voor een verdiende zege. Nu gaan we voor de finale", aldus Zidane.

Geen rotzooiploeg

Ook doelpuntenmaker Thierry Henry noemde de winst verdiend. " We speelden goed. Het was geen gestolen overwinning. We wilden na de roemloze uitschakeling tijdens het WK in 2002 laten zien dat we geen rotzooiploeg zijn."

Bondscoach Raymond Domenech kon zijn geluk niet op. "Het is niet met woorden te zeggen hoe blij ik ben. De oudjes in de ploeg staan er nog steeds. Portugal wordt een moeilijk klus, maar laten we nu eerst genieten."

Toekomst

In het Braziliaanse kamp was de treurnis groot. " Het is een zware slag voor ons allemaal. Een Braziliaans ploeg die er in de kwartfinale uitvliegt, dat is een klap. Niemand had daar rekening mee gehouden. We begonnen goed, maar daarna werd Frankrijk sterker, vooral door Zidane. We moeten de nederlaag accepteren en ons nu op de toekomst richten", berustte bondscoach Carlos Alberto Parreira.

Ook de Braziliaanse voetbalgrootheid Pele roemde Zidane. "Zidane was de abslolute heerser op het veld. Alleen in het begin had Brazilië controle over de wedstrijd, daarna domineerde Frankrijk."