AMSTERDAM - Ronaldo is na zijn eerste vier WK-duels te veel bekritiseerd. Dat vindt de Franse sterspeler Thierry Henry. De 28-jarige aanvaller van Arsenal prijst de kwaliteiten van de oud-PSV'er. "Ik weet dat hij door veel mensen wordt bekritiseerd, maar ik vind hem een fantastische speler." Zaterdagavond spelen Frankrijk en Brazilië tegen elkaar in de kwartfinale.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Ronaldo kreeg vooral kritiek na zijn optreden in de eerste wedstrijd in de groepsfase tegen Kroatië. Teamgenoten wezen zijn slechte lichamelijke conditie aan als oorzaak van het matige spel van de spits.

De aanvaller van Real Madrid werd twee weken geleden in een ziekenhuis opgenomen met klachten over duizeligheid, maar onderzoek wees uit dat hem niets mankeerde.

Straffen

Henry ziet in Ronaldo voortdurend een gevaar. "Als je hem in de buurt van het doel laat komen en hij krijgt de ruimte om te scoren, straft hij je meteen", weet de Fransman. "Hij blijft een bedreiging."

In de vier duels die Ronaldo op dit WK speelde, scoorde hij drie keer. Met vijftien treffers op twee eindronden van een WK is hij topscorer aller tijden van het mondiale voetbaltoernooi.

Frankrijk en Brazilië spelen zaterdagavond tegen elkaar in Frankfurt. De winnaar staat woensdag in de halve finale tegenover Engeland of Portugal. Die halve eindstrijd wordt woensdag gespeeld in München.