BERLIJN - De FIFA gaat het opstootje dat zich voordeed na de strafschoppenserie van de kwartfinale Argentinië - Duitsland nader onderzoeken. Bij de rel kreeg de niet ingezette Argentijnse wisselspeler Leandor Cufre de rode kaart. "We gaan bekijken of nog meer spelers moeten worden aangesproken op hun gedrag", zei Markus Siegler van de FIFA.

De rode kaart van Cufre heeft dezelfde consequenties als een "normale" veldverwijzing. Dat de speler geen seconde in actie kwam doet in dat opzicht niet terzake. Verder deelde de woordvoerder mee dat eventuele maatregelen snel moeten worden genomen. "Als het nodig blijkt een Duitser te straffen, moet dit voor de halve finale gebeuren."

Provocaties

Volgens de Argentijnen maakte Tim Borowski zich schuldig aan provocaties en was hij daarmee de aanstichter van de ongeregeldheden. De Duitse speler, die een strafschop benutte, zag dat anders. "Onmiddellijk na de beslissing kwamen enkele Argentijnen met dreigende bewegingen op me af. Ze moeten nu niet zeggen dat ze niets hebben misdaan. Die jongens zijn echt geen heiligen."

Woedend

Sepp Blatter, voorzitter van de FIFA, zei woedend te zijn over de vrij massale vechtpartij die zich in het olympisch stadion van Berlijn afspeelde. "Tegen degenen die dit hebben veroorzaakt zullen zeker maatregelen volgen. Dit kan echt niet. Verliezen hoort bij de sport. Als iedereen zich hier na een mislukte strafschoppenreeks gaat misdragen kan het een mooie boel worden."

Volgens de Duitse middenvelder Torsten Frings lag de schuld bij de Argentijnen. "Ze begonnen te schoppen. Ze toonde zich onsportief en waren slechte verliezers. Dat is het verhaal."