HAMBURG - Marcello Lippi, de bondscoach van Italië, droeg vrijdagavond de zege op Oekraïne (3-0) op aan oud-international Gianluca Pessotto (35). De voormalige speler van Juventus ligt na zijn zelfmoordpoging dinsdag in Turijn zwaargewond in een ziekenhuis.

"De spelers en ik willen deze overwinning aan Gianluca opdragen. Hij is geen moment uit onze gedachten. We leven heel erg met hem en zijn familie mee", verklaarde de oud-coach van Juventus.

Voldoening

Voor Lippi is het WK na het behalen van de halve finales nog niet geslaagd. "Dit mag voor ons niet het einddoel zijn. We mogen nog niet tevreden zijn. Vanaf nu is voor ons alles mogelijk. Dit was niettemin een heel mooie avond. Deze zege geeft geweldig veel voldoening."

Zwaar

Spits Toni was dolblij dat hij eindelijk bij het WK aan scoren was toegekomen. Met twee treffers had hij een groot aandeel in de zege op Oekraïne. "Voor mij waren deze doelpunten persoonlijk heel belangrijk, maar de ploeg kon mijn treffers natuurlijk ook heel goed gebruiken. Het duel met Duitsland wordt heel zwaar. Die ploeg speelt thuis en zit bovendien sterk in elkaar. Maar we gaan absoluut voor de finale."

Teleurgesteld

Oleg Blochin, de bondscoach van WK-debutant Oekraïne, treurde niet al te lang over de ruime nederlaag. "Op dit moment ben ik natuurlijk nog wel teleurgesteld", zei de oud-international.

Toekomst

"Maar al met al hebben we hier samen iets groots bereikt voor ons land. Ik heb als coach veel geleerd en hetzelfde geldt voor mijn spelers. Zo'n WK is toch heel iets anders dan het gewone voetbal van alledag. Wij hebben een mooie toekomst voor ons, omdat we veel talent in huis hebben."